در این متن به معرفی و آشنایی رایج ترین وسایل و ابزار آلات کاشی و سرامیک خواهیم پرداخت :
۱. چکش لاستیکی :
یکی از وسایلهای ضروری به جهت انجام پروسه کاشی کاری چکش لاستیکی میباشد که به منظور ضربه زدن و محکم کردن کاشی و سرامیک در حین نصب استفاده میگردد. البته در تکنولوژیهای به روزتر از نوع برقی بهره میبرند.
۲. دستگاه کاشی و سرامیک بر:
یکی از مهمترین مراحل در حین انجام کاشی کاری بریدن درست و به اندازه کاشی و سرامیک میباشد. چرا که در صورت اندازه نبودن، کاشی در هنگام جایگیری لب پر و یا دچار زدگی خواهد شد.
چنانچه قصد برشهایی با کیفیت بر روی انواع متریال مثل سرامیک، پرسلان، شیشه و یا سنگ را دارید در هنگام خرید این دستگاه دقت داشته باشید، چرا که جزء مهمترین ابزار آلات کاشی و سرامیک محسوب میشود.
۳. مته الماسی دریل :
ممکن است در حین انجام کاشی کاری در بعضی از نقاط مجبور به ایجاد سوراخ و حفره بر روی کاشی و سرامیک شوید تا بتوانید آن را در محل عبور لوله، دستگاه تخلیه و یا اتصالات شیرآلات نصب نمایید.
به منظور ایجاد حفره بر روی کاشی ها دو فاکتور، دستگاه تخصصی و محاسبات ریاضی ضروری میباشد، تا از شکستگی و یا ایجاد ترک بر کاشی جلوگیری کنید و مطمئن باشید که سوراخ ایجاد شده دقیقاً در همان محل مورد نیاز صورت گرفته است.
۴. دستگاه میکسر ملات :
یکی از فاکتورهای مهم به جهت گرفتن نتیجه مطلوب پس از عملیات کاشی کاری، مخلوط نمودن درست ملات کاشی کاری میباشد. هرچند که در صورت نداشتن میکسر باز هم عملیات انجام میپذیرد اما لازمه یک کاشی کاری خوب میکس نمودن یکدست و یکنواخت ملات میباشد.
به علاوه میکس شدن صحیح ملات و استفاده درست از آن یکی از عوامل تاثیرگذار بر عمر مفید کاشی محسوب میشود. به این منظور به جهت بالا بردن سطح کیفی کار استفاده از دستگاههای میکس پیشنهاد میشود.
این دستگاهها قابلیت تنظیم سرعت برای میکس کردن انواع متریالها مثل سیمان، رنگ، رزین و غیره را دارا میباشند. قطعه مهم در دستگاههای میکس تیغه آنها است که همیشه پیش از شروع میکس کردن از سلامت آن اطمینان حاصل پیدا کنید.
۵. سطل لاستیکی :
یکی از ابزار آلات جزئی اما کارآمد در عملیات کاشی کاری که به جهت مخلوط کردن و جابجایی ملات از آن استفاده میشود.
۶. ابزار ماله کشی :
جدا از مصالح مصرفی و متریال مورد نظر، شما به یک ابزار ماله کشی به جهت پخش کردن ملات خمیری شکل برای چسبیدن کاشی و سرامیک به سطوح نیازمندید. نکته مهم در حین انتخاب این ابزار جنس آن است که بهتره است جنس استیل یا آهنی که با مواد درجه یک تولید شده باشد خریداری کنید تا عمر مفید بیشتری داشته باشد.
۷. ابزار ماله بندکشی :
پس از پخش نمودن ماله و چسباندن کاشیها، به جهت پر کردن درزها و یکدست کردن کاشیهای به هم چسبیده نیاز به این ابزار دارید.
۸. سیستم تراز بندی کاشی :
به جهت هم سطح نمودن کاشیهای جایی گرفته، نیاز به یک ابزار به جهت همتراز نمودن آنها داریم. این ابزار با ایجاد فشار اصولی و استاندارد سبب در یک راستا و یک زاویه قرار گرفتن کاشیها خواهد شد.
۹. اسپیسر(فاصله دهنده) :
یکی دیگر از ابزار آلات کاشی و سرامیک که به جهت فاصلهگذاری مناسب بین کاشی ها استفاده میگردد اسپیسر یا صلیب نام دارد. با استفاده از این وسیله زمان نصب و کاشی کاری به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
۱۰. قاپک (وکیوم) :
ابزاری که با ایجاد خلا به کاشی و سرامیک میچسبد و به جهت جابجایی، کشیدن و یا فیکس نمودن کاشی و سرامیک از آن استفاده میگردد.