چسب بتن لاتکس

بررسی فواید و معایب چسب بتن

چسب بتن از افزودنی‌های پرکاربرد در زمینه ترمیم سازه‌های بتنی، اتصال بتن ها به مقاطع دیگر فلزی، آب بندی بتن، افزایش مقاومت مکانیکی و… می‌باشد. این نوع چسب، ساخته شده از مواد پلیمری، مواد پرکننده و رزین‌های کوپلیمر می‌باشد. در این مقاله سعی می شود درمورد فواید و معایب چسب بتن، نکاتی گفته شود.

چسب بتن از مواد افزودنی پرکاربردی محسوب می‌شود که از مواد پلیمری ساخته شده‌اند و در ساخت و ساز مقاوم سازی سازه‌های بتنی،‌ آب بندی و ترمیم بتن و…کاربرد فراوانی دارند. این‌ چسب ها، به دو دسته مختلف چسب اپوکسی بتن و چسب بتن لاتکس یا همان پلیمری تقسیم‌ می‌شوند. 

در این مقاله قصد داریم به بررسی فواید و معایب چسب بتن بپردازیم .

بيشترين کاربرد چسب های بتن در زمینه افزایش میزان چسبندگی بتن ها و انجام کارهای تعمیراتی آنها می‌باشد.

این چسب های پرکاربرد از مواد پلیمری، رزین‌های کوپلیمر، رزین اکریلیک و مواد پرکننده ساخته می‌شوند. برای ساختن این چسب های بتن لازم است تا این‌ چسب را با حلال مورد نظر که اغلب آب است مخلوط کنید تا به یک مخلوط همگن دست یابید.

فواید و معایب چسب بتن 

فواید بسیار این چسب ها، باعث شده تا به عنوان یکی از پرکاربردترین چسب ها در زمینه ترمیم، تعمیر و آب بندی سازه‌های بتنی از جمله استخرها، کف سالن، ستون‌ها، سدها، کانال‌های آب، فرودگاه‌ها و… محسوب شود. از مهمترین مزایای چسب بتنی می‌توان به افزایش چسبندگی اشاره‌ کرد. این چسب با افزایش میزان چسبندگی، مانع نفوذ آب در بتن می‌شود و آب بندی مناسبی را ایجاد می‌کند و باعث کاهش ترک‌های بتن‌ها و افزایش حجم آنها می‌شود. علاوه بر آن، این چسب ها با خاصیت ضد ترک بتنی که دارند، باعث افزایش طول عمر سازه‌های بتنی می‌شوند و دوام آن ها را طولانی‌تر می‌کنند. 

مراحل انجام ترمیم سازه‌ها با چسب های بتن بسیار کوتاه است و به آسانی انجام می‌شود، بدین صورت از اتلاف وقت نیز جلوگیری می‌شود. همچنین چسب های بتنی از مقاومت‌های فوق العاده زیاد کششی و مکانیکی برخوردار هستند. از فواید چسب بتن می‌توان به مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و سیکل‌های ذوب و انجماد اشاره کرد. با این ویژگی، چسب ها از ز یخ زدن ملات‌ها جلوگیری می‌کنند .همچنین این محصول دوام بتن ها را حتی در شرایط قلیایی نیز حفظ می‌کند. 

این چسب ها از عوامل جوی و محیطی تاثیر نمی‌پذیرند و در تمامی محیط‌ها از جمله محیط‌های مرطوب قابل استفاده برای لکه‌گیری و مرمت سازه‌های بتنی هستند. 

افزون بر همه این ویژگی‌ها و فواید، چسب بتن باعث افزایش ۵۰ درصدی مقاومت خمشی و انعطاف بتن ها می‌شود.

به طور خلاصه، از فواید چسب بتن می‌توان به سازگاری با انواع مصالح و سیمان‌ها، افزایش خاصیت الاستيسيته سازه‌های بتنی، ضد آب کردن بتن، افزايش نفوذ ناپذیری بتن در برابر عوامل محیطی و مقاومت شیمیایی بالای آن اشاره کرد.

معایب چسب های بتن

همانطور که گفته شد، چسب های بتن مزایای بی‌شماری دارند و به همین در مصارف گوناگونی کاربرد دارند. اما معایب این چسب ها بسیار محدود و انگشت شمار می‌باشند، برای مثال؛ اگر آسیب‌دیدگی سازه‌های بتنی بسیار عمیق باشند، این چسب ها نمی‌توانند به طور کامل آنها را ترمیم کنند. از دیگر معایب چسب بتن می‌توان به وجود مواد شیمیایی در ترکیبات آن اشاره کرد که در صورت برخورد با پوست، به آن آسیب می‌رساند، بنابراین حین کار باید ایمنی را رعایت کنید. علاوه بر این‌ها، تقریبا ۷ روز سخت شدن چسب های بتنی طول می‌کشد و ترمیم کامل سازه زمان بر می‌باشد‌.