انتخاب بهترین پروفیل برای ساخت و سازهای مختلف باید با توجه به شرایط، کاربرد و محیط مورد استفاده انجام شود. در این صورت پروفیل میتواند به مدت طولانی برای شما کار کند و عمر مطلوب و بهینه به همراه داشته باشد.
انواع پروفیل دارای شکل و نمای ظاهری تقریباً یکسانی هستند. البته منظور از شکل و نمای یکسان، برخورداری از ویژگیهای مشابه در ظاهر میباشد. تمامی پروفیل ها مقاطع توخالی هستند که برای دوام و استحکام ساختمانها و ساخت و سازهای گوناگون از جمله درب و پنجره به کار گرفته میشوند. همین مسئله ایجاب میکند که انواع پروفیل از نما و شکل ظاهری متفاوتی برخوردار باشند. البته این تفاوت مخصوص نما و ظاهر نیست. پروفیل ها از نظر دوام، میزان مقاومت در برابر سایش، سختی و… باهم تفاوت قابل توجهی دارند.
پروفیل های مرکب، گالوانیزه، کامپوزیتی، صنعتی، نورد گرم و نورد سرد نمونه پروفیل هایی هستند که برای اهداف مختلف ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرند.
چگونه بهترین پروفیل را انتخاب کنیم و هزینهها را کاهش دهیم؟
برای اینکه بتوانیم به بهینهسازی هزینه پروژههای ساخت و ساز دست پیدا کنیم، باید همواره بدانیم چگونه بهترین پروفیل را انتخاب کنیم؟ انتخاب پروفیل مناسب باعث میشود شود سازه تهیه شده از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار باشد. ضمن اینکه کمک میکند سازه به مدت طولانی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده طولانی مدت از پروفیل از تحمیل هزینههای سرسامآور به تولید کنندگان جلوگیری میکند. این مسئله در ساخت و سازهای مختلف اهمیت دارد. به طور کلی پروژهها با توجه به هزینه مصالح و ساخت و ساز دائماً در حال افزایش قیمت هستند. بنابراین پیدا کردن راه حلهای بهینهسازی در مورد ساخت و ساز اهمیت بسیار زیادی دارد. انتخاب پروفیل مناسب میتواند شرایط مطلوبی برای کارفرمایان و سازندگان فراهم کند. بهعنوان مثال در برخی از مواقع به استفاده از پروفیل های بسته مانند قوطی و لوله نیاز داریم. در برخی از موارد نیز قوطیهای بازی مانند نبشی، میلگرد تیرآهن و تسمه مورد استفاده قرار میگیرند.
پاسخ به این سوال که چگونه بهترین پروفایل انتخاب کنیم؟ زمانی میسر میشود که شما اطلاعات لازم را در مورد انواع پروفیل داشته باشید. با تکیه بر این اطلاعات، شما میدانید از پروفیل باز برای چه مواردی باید استفاده کنید، از پروفیل بسته برای چه محیطها و مکانهایی استفاده کنید. البته برند تولیدی پروفیل ها نیز در هنگام خرید این قطعات از اهمیت بسیاری برخوردار است. برندهای معتبر تمام تلاش خود را برای حفظ کیفیت مواد اولیه و روش ساخت این تجهیزات به کار میگیرند. ضمن اینکه این برندها سالها تجربه در زمینه ساخت و تولید انواع پروفیل را دارند. بنابراین از هر نظر میتوانند گزینه مناسبتری برای تهیه و تولید این قطعات باشند.
پروفیل مناسب چه ویژگیهایی دارد؟
در برخی از موارد نیز صرفاً بحث هزینه و بهینهسازی پروژه مدنظر قرار نمیگیرد. بلکه بحث امنیت پروفیل نیز حائز اهمیت است. بهعنوان مثال فرض کنید از پروفیل باز میلگرد برای ساخت و ساز استفاده کردید. هرگونه بیدقتی در انتخاب میلگرد از نظر کیفیت، جنس مواد اولیه، دوام، استحکام، میزان سختی و … میتواند بر کل بنای ساخته شده تاثیر منفی بگذارد. این مسئله نه تنها تحمیل هزینههای مجدد را به همراه دارد، بلکه میتواند امنیت ساکنین ساختمان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
فرض کنید شما در مورد ویژگیها و کاربرد هر یک از انواع پروفیل اطلاعات لازم را به دست آوردید. در این حالت شما میدانید بهترین پروفایل چه ویژگیهایی دارد؟
ویژگیهای استاندارد پروفیل
برای خرید پروفیل ویژگیهای دیگری مانند متراژ مورد استفاده، ضخامت لازم برای ساخت و ساز، نوع پروفیل مورد نیاز برای ساخت و ساز، متریال و آلیاژ به کار گرفته شده در انواع پروفیل و… نیز اهمیت دارند. همانطور که میدانید پروفیل ها از نظر ضخامت و متراژ باهم تفاوت قابل توجهی دارند. هر کدام از ساخت و سازها نیز به متراژ، ضخامت و سطح مقطع متفاوتی از پروفیل ها نیاز دارند. برخی از پروفیل ها بهگونهای تهیه و تولید شدهاند که فقط در برابر رطوبت و زنگزدگی از خود مقاومت نشان میدهند. برخی از پروفیل ها نیز در این زمینه مقاومت به مراتب بیشتری دارند. بهگونهای که در برابر مواد شیمیایی نیز مقاوم هستند.