انواع پروفیل بر مبنای کاربرد

آشنایی با انواع پروفیل کمک می‌کند تا اطلاعات لازم درباره این تجهیزات را به دست آورید. پروفیل‌ها با توجه به نحوه ساخت، سطح مقطع، جنس تولید و غیره تقسیم‌بندی می‌شوند.

پروفیل ها نوعی از سازه‌ها هستند که در ابعاد مختلف تولید می‌شوند و برای صنایع متفاوتی همچون میز و مبلمان اداری، خودروسازی، ساختمان‌سازی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. آشنایی با انواع پروفیل کمک می‌کند تا اطلاعات لازم درباره این تجهیزات را به دست آورید.

انواع پروفیل با توجه به نحوه ساخت، سطح مقطع، جنس تولید و غیره تقسیم‌بندی می‌شوند. یکی از مواردی که در این نوع تقسیم‌بندی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، کاربرد پروفیل‌هاست.

انواع پروفیل بر مبنای روش ساخت

انواع پروفیل ساختمانی نوعی از پروفیل‌ها هستند که به‌عنوان مصالح در ساخت و ساز به کار گرفته می‌شوند. برای تولید این نوع پروفیل ها از روش‌های نورد سرد و نورد گرم کمک گرفته می‌شود. به‌عنوان مثال شمش فولادی با روش نورد گرم در دمای بسیار بالا به تجهیزاتی نظیر سپری، میلگرد، لوله، ورق و… تبدیل می‌شود.

برای تهیه و تولید پروفیل در روش نورد سرد نیز ابتدا شیت‌های فولادی به کمک خم کردن و پرس فرم و شکل می‌گیرند. تیرهای سقف کاذب، ناودانی، درب‌ها و… از جمله محصولاتی است که به روش نورد سرد تولید می‌شوند. روش‌های دیگری نیز برای تولید انواع پروفیل ساختمانی به کار گرفته می‌شود. در برخی از این روش‌ها، هر دو تکنیک نورد گرم و سرد به شکل مختلط به کار گرفته می‌شوند و از این روش به‌عنوان روش مرکب یاد می‌شود.

تقسیم‌بندی پروفیل‌های آلومینیومی بر مبنای کاربرد

یکی دیگر از انواع پروفیل در نوع آلومینیومی تهیه و تولید می‌شود. این پروفیل ها در سه گروه صنعتی، معماری و ساختمانی طبقه‌بندی می‌شوند.

انواع پروفیل ساختمانی

انواع پروفیل ساختمانی دارای سفتی پیچشی، خمش بالا و وزن کمی هستند و به همین خاطر در ساختار سازه‌ها و قاب‌های پنل خورشیدی به کار گرفته می‌شوند.

پروفیل معماری

پروفیل‌های آلومینیومی که در معماری به کار گرفته می‌شوند، برای ساخت درب‌ها و پنجره‌ها گزینه مناسبی هستند. ضمن اینکه این پروفیل‌ها باید از ظاهر مناسبی برخوردار باشند.

پروفیل صنعتی

انواع پروفیل صنعتی آلومینیومی ترکیبی از ویژگی‌های مختلف را با هم به همراه دارند. با این وجود، کیفیت و میزان سختی در مورد این نوع پروفیل ها از اهمیت چندانی برخوردار نیست. در واقع در این نوع پروفیل ها بر روی ویژگی‌های دیگر مانند رسانایی، میزان وزن و غیره تاکید می‌شود.از این نوع پروفیل برای ساخت مبلمان، کابینت، تهویه مطبوع، سینک‌های گرمکن و … استفاده می‌شود.

انواع پروفیل گالوانیزه

انواع پروفیل گالوانیزه نیز بخش دیگری از تقسیم‌بندی پروفیل ها را به خود اختصاص می‌دهد. در این نوع تولید یک فرآیند مکانیکی، الکتریکی یا شیمیایی شرایطی برای اضافه کردن پوشش محافظ بر روی آهن یا فولاد فراهم می‌کند. این مسئله از زنگ زدگی آهن و فولاد جلوگیری خواهد کرد. پوشش محافظی که برای این قطعات در نظر گرفته می‌شود، از جنس روی هستند. روش‌های متفاوتی برای تولید و تهیه پروفیل های گالوانیزه مورد توجه قرار می‌گیرد. در این میان رایج‌ترین روش، روش گالوانیزه گرم بوده که در آن مقطع‌های فولادی در محیطی مملوء از مواد مذاب شناور می‌شوند.

انواع پروفیل گالوانیزه مقاومت قابل توجهی با خود به همراه دارند. این قطعات در برابر سایش و آسیب‌های فیزیکی و مکانیکی مقاومت قابل توجهی دارند. همچنین در محیط‌های خورنده و مرطوب عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان می‌دهند. هزینه نگهداری بسیار کمی دارند. همچنین امکان بررسی چشمی آن‌ها به‌راحتی وجود دارد و نیازی به تست‌های مخرب ندارند.

انواع پروفیل کامپوزیتی

انواع پروفیل کامپوزیتی یکی دیگر از انواع پروفیل به حساب می‌آید.  این پروفیل‌ها از کاربرد قابل توجهی برخوردار هستند. فرآیند تولیدی آن‌ها نیز از نوع الکتروژن است. چنین پروفیل‌هایی در اشکال مختلف Z، U، L، I، H، T و C تولید می‌شوند.

انواع پروفیل کامپوزیتی در برابر خوردگی مقاوم هستند. هزینه تولید کمتری دارند و از سرعت عمل قابل توجهی در تولید برخوردار هستند. همچنین نسبت به ارتعاشات مقاوم بوده و وزن کمی نیز دارند.

پروفیل‌های صنعتی

پروفیل های صنعتی بخش قابل توجهی از پروفیل ها را در بر می‌گیرند. همانطور که از نام این پروفیل ها پیداست، آن‌ها برای موارد و مصارف صنعتی مانند صنایع دفاعی، خودروسازی، پتروشیمی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پروفیل ها با توجه به محیط‌های صنعتی باید از استحکام قابل توجهی برخوردار باشند و در برابر زنگ‌زدگی مقاومت لازم را نشان دهند. همچنین باید قابلیت جوش‌پذیری داشته باشند و از وزن کمی نیز برخوردار باشند. پروفیل های صنعتی با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها تولید می‌شود. از معایب این پروفیل ها می‌توان به تنوع بسیار محدود و عدم طراحی ظریف آن‌ها اشاره کرد.

انواع پروفیل استیل

پروفیل استیل یکی دیگر از انواع پروفیل‌ می‌باشد. در پروسه تولید این نوع پروفیل، استیل یا همان فولاد زنگ نزن به وسیله نورد فشار داده شده یا کشیده می‌شود. تسمه و نبشی  نمونه‌ای از انواع پروفیل استیل هستند که از نظر سطح مقطع با هم تفاوت دارند. استیل‌ها با توجه به کرومی که در مواد ترکیبی خود دارند، می‌توانند در برابر خوردگی و رطوبت مقاومت داشته باشند. همچنین این عنصر باعث ایجاد یک صفحه سخت بر روی فلز می‌شود.