پیش از خرید جنسهای پروفیل را بشناسید.
پروفیل ها یکی از مواردی هستند که برای تکمیل پروژههای ساخت و ساز یا عملکرد صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. این مسئله باعث شده این تجهیزات با تنوع عظیمی به بازار عرضه شوند. جنسهای پروفیل نیز بهاندازه سایر ویژگیهای آن از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند. چرا که با تکیه بر این ویژگیها میتوان نوع کاربرد، میزان سختی و سایر ویژگیهای مربوط به پروفیل را تخمین زد.
جنسهای پروفیل چگونه تعیین میشود؟
جنسهای پروفیل با توجه به نوع کاربرد تعیین شده است. بهعنوان مثال برخی از پروفیل ها نیاز به استحکام و دوام بیشتری دارند. در واقع فضای کاری که قرار است این نوع پروفیل ها مورد استفاده قرار بگیرند، نیاز به استحکام و دوام بالاتری دارد. عدم توجه به این ویژگیها باعث میشود پروفیل قادر به تحمل شرایط و ضربات فیزیکی و مکانیکی نباشد. در نتیجه در مدت کوتاهی دچار آسیب جدی خواهد شد.
جنسهای پروفیل فلزی برای سایر ساخت و سازها از اولویت برخوردار هستند. سازندگان خصوصی یا شرکتهای ساختمانی همواره سعی میکنند این قطعات را با لبههای فلزی برش خورده به بازار عرضه کنند. البته در این میان کیفیت مواد نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. پروفیل های فلزی ۹۰ درجه خم میشوند تا ورقها به طرفین یا گوشهها متصل شوند. بنابراین آنها بهعنوان محافظ برای لبهها و همچنین یک پوشش منظم عمل میکنند. ما به شما توصیه میکنیم پیش از خرید پروفیل ابتدا در مورد جنس آن تحقیق کنید و اطلاعات لازم را به دست آورید.
انواع پروفیل در جنسهای مختلف
انواع پروفیلها در متریال مختلفی از فلزات تولید میشوند. این متریال با توجه به کاربرد، میزان استحکام و دوام مورد نیاز، ویژگیهای پروفیل نظیر مقاومت در برابر زنگزدگی، خوردگی و … تهیه و تولید میشوند. به این شیوه تولید، روش بهینه گفته میشود. یعنی جنسهای پروفایل بهگونهای انتخاب میشوند که حداکثر طول عمر را در صنایع مختلف و ساخت و ساز به همراه داشته باشند.
جنسهای پروفیل آلومینیومی
آلومینیوم بهعنوان یکی از جنسهای پروفیل همواره مورد استفاده قرار میگیرد. آلومینیوم ویژگیهای متفاوت و خاصی برای تولید پروفیل به همراه دارد. اول اینکه فلز آلومینیوم بسیار سبک است و بهراحتی قابل حمل میباشد. دوم اینکه این فلز از ظاهر زیبا و جذابی برخوردار است. بنابراین پروفیل آلومینیوم در صنایعی که به ظاهر اهمیت میدهند، جایگاه ویژهای دارند. سوم اینکه میزان استحکام و دوام آلومینیوم نیز میتواند شرایط مطلوبی برای کاربرد پروفیل فراهم کند. با تکیه بر این ویژگیها، جنس پروفیل آلومینیوم برای ساخت و سازهای سبک مورد استفاده قرار میگیرد.
جنس پروفیل استیل
فولاد زنگ نزن یا همان استیل نمونهای دیگر از جنسهای پروفیل را تشکیل میدهد. این پروفیل ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند و در برابر خوردگی و رطوبت بینظیر عمل میکنند. در بسیاری از فرآیندهایی که تجهیزات پروفیل در معرض مواد شیمیایی، انواع آلودگی، چربیها و … قرار دارند، استفاده از این نوع متریال جایگاه بسیار ارزشمندی دارد. چرا که طول عمر پروفیل ها را افزایش میدهد و از صرف هزینه مجدد جلوگیری میکند.
استیل فلزی است که ویژگیهای خاص مقاومتی خود را از ترکیبات به دست میآورد. بهعنوان مثال یکی از ترکیبات اصلی فلز استیل، کروم است. کروم، میزان مقاومت فلز را در برابر رطوبت، مواد شیمیایی، آلودگیها و غیره افزایش میدهد. در واقع خواص زنگ نزدن این فلز بسیار تحت تاثیر درصد کروم به کار رفته در فلز استیل است.
جنسهای پروفیل گالوانیزه
پروفیل گالوانیزه نیز میتواند بسته به نوع کاربرد در میان جنسهای پروفیل قرار بگیرد. این نوع پروفیلها از فولاد یا آهن تولید شدهاند اما پوشش اضافی مقاومی نیز دارند. پوشش اضافی آنها مقاومت خوبی را در برابر سایش، آسیبهای فیزیکی، مکانیکی و غیره فراهم میکند. بنابراین پروفیلهای گالوانیزه با توجه به ویژگیهای مقاومتی که دارند، میتوانند گزینه مناسبی برای ساخت و سازهای مختلف باشند.
جنسهای پروفیل سهم قابل توجهی در میزان مقاومت، سختی و سایر ویژگیهای پروفیل دارند. با این وجود، شکل، اندازه، ضخامت و … نیز در ویژگیهای مقاومتی پروفیلها اهمیت دارند. بهعنوان مثال پروفیلهایی که از ضخامت بیشتری برخوردار هستند، مقاومت بیشتری دارند.
زمینههای کاربرد پروفیلهای ورق فلزی
پروفیلهای ورق فلزی در اشکال مختلفی طراحی و تولید میشوند و همین مسئله دایره کارکردی آنها را گستردهتر میکند. بهعنوان مثال چند نمونه از موارد کاربردی آنها عبارتند از:
- پوشش دیوار
- روکش دیوار یا تخته
- محافظهای گوشه
- کانال کابل
- پشتیبانی از میز کار
- ورق برای تعمیر
- استفاده از جنسهای پروفیل در ساخت و ساز خشک، صنعت یا صنایع دستی
- عناصر تزیینی یا ساختمانی در خانه یا باغ